Αγαπητές και αγαπητοί Επινοητές, καλωσή� θατε στο φιλόξενο forum του Scratch. Εδώ μπο� ο� με να ξεκινήσουμε μια συζήτηση για τα project μας, να μοι� αζόμαστε ιδέες και λ� σεις και να ανταλλάσουμε συμβουλές.
Όποιος δεν ξέ� ει τι είναι το Ε� ΙNΟΗΣΗ μπο� εί να β� ει πλη� οφο� ίες εδώ: http://www.media.uoa.gr/epinoisi/
Και μην ξεχνάτε, στο Scratch ο πει� αματισμός και η συνε� γασία όχι απλώς επιτ� έπονται, αλλά και ενθα� � � νονται…
Υ.Γ υπά� χει π� όβλημα με με� ικά γ� άμματα, έχω ενημε� ώσει ήδη σχετικά. Μπο� ο� με να γ� άψουμε είτε με ελληνικο� ς χα� ακτή� ες και να πε� ιμένουμε να διο� θωθεί, είτε σε greeklish μέχ� ι να διο� θωθεί. Ελπίζω οτι είναι π� οσω� ινό...
Β� ίσκομαι εδώ και με� ικο� ς μήνες στο Scratch και βιώνω τη μοναξιά! Χαί� ομαι που μπο� ο� με να επικοινωνο� με στα Ελληνικά με τα όποια π� οβλήματα. Συμφωνώ να συζητάμε για τα project που φτιάχνουμε στα ελληνικά ή στα αγγλικά δεν έχει σημασία.
Καλή α� χή
� ίκος Δαπόντες
www.dapontes.gr (για Φυσική και μαθηματικά με Τ� Ε-Ε)
www.makolas.blogspot.com (αφιε� ωμένο στο Scratch)
Γεια σου
Επειδή φαίνεται πως ασχολείσαι εδώ και α� κετό και� ό, μήπως γνω� ίζεις την απάντηση που στην απο� ία μου:
� ως μπο� ο� με να ενώσουμε-link πε� ισσότε� α από ένα scratches σε ένα project,
πχ
σε μια επιφάνεια έχουμε 4 εικόνες από τις οποίες η κάθε μία χω� ιστά οδηγεί σε διαφο� ετικές ασκήσεις;
Μάχη
Γεια σου Μάχη,
αν έχεις 4 εικόνες - sprites σε μια σελίδα οθόνης και θέλεις με κλικ να μεταβαίνεις σε άλλες μπο� εί να γίνει με διάφο� ους τ� όπους. Για πα� άδειγμα με κλικ σε μια από αυτές μπο� είς να οδηγηθείς στο ΣΚΗ� ΙΚΟ.
Οταν στο sprite γίνει κλικ
μετάδωσε (όνομα)
� ηγαίνω στο Σκηνικό και επιλέγω
Όταν λάβω μετάδωσε (όνομα)
αλλαγή φόντου σε (.....)
Έτσι, οδηγήσε σε ένα νέο φόντο που υπά� χει η άσκηση (την έχεις ήδη ετοιμάσει)
...Επειδή δεν γνω� ίζω τι ακ� ιβώς γνω� ίζεις στείλε μου το α� χείο .sb στο e-mail
daponte@sch.gr και σου το στέλνω πίσω.
� άσαι καλά
� ίκος Δαπόντες
www.dapontes.gr
www.makolas.blogspot.com
zavag wrote:
Καλησπέρα ...
Μια απορία
Υπάρχει τρόπος να τυπωθεί ένα project; Το μόνο που είδα είναι να το κάνει εικόνα με δεξί κλικ πάνω στην περιοχή που γράφεις τις εντολές του και μετά το τυπώνεις. Έτσι είναι ή γίνεται κι αλλιώς;
Δικαιολογία ελληνικά μου. ^^'
Εγώ δεν καταλαβαίνω τι εννοείτε ... εννοείτε πώς να εκτυπώσετε ένα μέρος ενός σχεδίου το μηδέν; : /