This is a read-only archive of the old Scratch 1.x Forums.
Try searching the current Scratch discussion forums.

#1 2009-08-16 10:39:03

MarkWhoIsCool
Scratcher
Registered: 2009-07-27
Posts: 61

A Pause Button!

Do you ever play a game, and then get interupted for maybe 50 seconds or so? There is a stop button, but no pause button. I think pause should be an option.  smile

Offline

 

#2 2009-08-16 11:14:04

WeirdF
Scratcher
Registered: 2009-05-31
Posts: 1000+

Re: A Pause Button!

I think it should be a block. There would be two control blocks called 'Pause', and then a drop down menu, with the following options:

All
This Sprite
This Script

then at the end of one, it would be to wait a certain number of seconds before it started , and at the end of another, it would be to wait until something happened. For example:

When Green Flag Pressed
*Start Forever*
Repeat 10
move 10 steps
End Repeat
pause All until key space pressed
Repeat 10
move -10 steps
End Repeat
*End Forever*

Last edited by WeirdF (2009-08-16 11:19:15)


http://i.cr3ation.co.uk/dl/s1/gif/847032b8a331def77529b6a0384db1fe_handfingers.gif

Offline

 

#3 2009-08-16 23:05:07

FantasyTales
Scratcher
Registered: 2008-06-02
Posts: 1000+

Re: A Pause Button!

just code your own, set every script so that it only works if pause=0
then make the pause button set pause to one and make some cool pause menu


http://ageofthefuture.ismywebsite.com/images/dg_sig_2_small.png
http://images.myadoptables.com/adopted/2340.pnghttp://images.myadoptables.com/adopted/2339.png

Offline

 

#4 2009-08-16 23:09:19

TimeFreeze
Scratcher
Registered: 2008-08-11
Posts: 500+

Re: A Pause Button!

FT is right, if there was a pause block it would make it much easier when it doesn't need to be, therefore not learning much of the programming yourself. Plus, this has been suggested many times before, though never happened. Sorry.


There are 10 types of people in this world: Those who understand binary, and those who don't. --[insert unrelated transition]-- GRANDILOQUENCE FTW!

Offline

 

#5 2009-08-18 12:44:47

sccar3
Scratcher
Registered: 2008-09-04
Posts: 100+

Re: A Pause Button!

I like


http://1.bp.blogspot.com/-WInb2DZ2LBM/UQaLETx3VII/AAAAAAAAAmQ/ZOpSwEPggiE/s1600/The%2BElder%2BScrolls%2BOnline%2BSignup%2BBeta.jpg

Offline

 

#6 2009-08-18 12:53:12

filo5
Scratcher
Registered: 2008-01-08
Posts: 1000+

Re: A Pause Button!

sccar3 wrote:

I like

Why do you keep posting the same phrase? You post from DSi or mobile?

Pause button is NOT needed. As FT said, you can make it your own (and much cooler than built in)


Converting my Scratch projects to Python!

Offline

 

#7 2009-08-18 18:03:32

takide
Scratcher
Registered: 2008-11-18
Posts: 14

Re: A Pause Button!

making a pause script is easy all you have to do is copy this one.
<when[ p ]key pressed><broadcast[ pause] this is the script that triggers the pausing. put this reaction script on your sprite. <when I receive[ pause] <wait until> <key[ p]pressed?> <set{ pause }to( 1). ohh and i cant forget this one. put it in your walking or motion scripts

Last edited by takide (2009-08-18 18:11:44)

Offline

 

#8 2009-08-18 18:12:44

takide
Scratcher
Registered: 2008-11-18
Posts: 14

Re: A Pause Button!

<when green flag clicked> <forever if> <( <{ pause }> <=> 1 )> <wait until><( <{ pause }> <=> 0 )> then put in your motion or animation

Offline

 

#9 2009-08-28 07:49:32

Louis2018
Scratcher
Registered: 2008-06-13
Posts: 1000+

Re: A Pause Button!

I just make a broudcast




http://incubators.dragcave.net/incubator_Louis2018.png


Click the Dragons or they die

Last edited by Louis2018 (2009-08-28 07:49:46)


http://img707.imageshack.us/img707/4547/louis2018.gif

Offline

 

#10 2009-10-31 22:27:05

holden012
Scratcher
Registered: 2009-10-31
Posts: 3

Re: A Pause Button!

How About Pause Button For Games???

Takide your way does'nt work  sad

Offline

 

#11 2009-11-01 12:13:48

fg123
Scratcher
Registered: 2008-11-13
Posts: 1000+

Re: A Pause Button!

Yes. Tak's way might not work. I'll post a project involving pause a bit later. GTG...


Hai.

Offline

 

#12 2009-11-01 12:22:35

fg123_tests
Scratcher
Registered: 2009-11-01
Posts: 24

Re: A Pause Button!

http://scratch.mit.edu/projects/fg123_tests/741589

Sorry for double posting but I made a project which shows how to pause in scratch.

Offline

 

#13 2009-11-22 11:07:41

carthnul
Scratcher
Registered: 2009-07-05
Posts: 22

Re: A Pause Button!

iv made a project with a pasue script http://scratch.mit.edu/projects/carthnul/770378

Offline

 

#14 2009-11-22 17:15:58

Lucario621
Community Moderator
Registered: 2007-10-03
Posts: 1000+

Re: A Pause Button!

For in game, I don't like the idea. Although for testing games it might become handy.


http://i.imgur.com/WBkM2QQ.png

Offline

 

#15 2010-04-11 12:52:52

485
Scratcher
Registered: 2010-04-03
Posts: 1

Re: A Pause Button!

When ever i try to copy something it probley works but on scratch i never can put it on scratch the paper to paint and the other stuff. And the painting's arnt so great so can you tell me how to put the copy on the scratch page?

Offline

 

#16 2010-04-11 14:31:37

PlayWithFire
Scratcher
Registered: 2010-01-20
Posts: 1000+

Re: A Pause Button!

485 wrote:

When ever i try to copy something it probley works but on scratch i never can put it on scratch the paper to paint and the other stuff. And the painting's arnt so great so can you tell me how to put the copy on the scratch page?

i have no idea what you are talking about.


http://scratch.mit.edu/static/projects/PlayWithFire/1610180_sm.png
Check out the DG Games Website For the latest news on games like Infected

Offline

 

#17 2010-10-20 14:11:23

NNNEEEOOO11
Scratcher
Registered: 2009-05-09
Posts: 5

Re: A Pause Button!

I'm making a game which uses a fromula similar to FT's.

Offline

 

#18 2010-10-21 10:07:32

mathematics
Scratcher
Registered: 2009-03-01
Posts: 1000+

Re: A Pause Button!

Wow... this is an old topic...

Offline

 

#19 2010-10-21 21:02:53

OldWheezerGeezer
Scratcher
Registered: 2010-06-04
Posts: 500+

Re: A Pause Button!

yeah a pause button would be cool.

Offline

 

#20 2010-10-22 14:37:41

werdna123
Scratcher
Registered: 2010-06-12
Posts: 1000+

Re: A Pause Button!

Yeah, that would be great.

Offline

 

#21 2011-01-11 22:42:18

sccar3
Scratcher
Registered: 2008-09-04
Posts: 100+

Re: A Pause Button!

filo5 wrote:

sccar3 wrote:

I like

Why do you keep posting the same phrase? You post from DSi or mobile?

Pause button is NOT needed. As FT said, you can make it your own (and much cooler than built in)

What are you talking about "you keep posting the same phrase" That's like the only time I've said that.


http://1.bp.blogspot.com/-WInb2DZ2LBM/UQaLETx3VII/AAAAAAAAAmQ/ZOpSwEPggiE/s1600/The%2BElder%2BScrolls%2BOnline%2BSignup%2BBeta.jpg

Offline

 

#22 2011-01-12 16:22:38

30bla30
Scratcher
Registered: 2008-03-13
Posts: 30

Re: A Pause Button!

Yes, especially for animations that are long. I hate having to watch the entire thing over and over to program it.


http://i48.tinypic.com/2s81ocz.jpg[url=explosivepixelgames.com/forums/download/file.php?id=4[/url]

Offline

 

#23 2011-01-12 19:26:09

peterkap
Scratcher
Registered: 2009-01-24
Posts: 1000+

Re: A Pause Button!

filo5 wrote:

sccar3 wrote:

I like

Why do you keep posting the same phrase? You post from DSi or mobile?

Pause button is NOT needed. As FT said, you can make it your own (and much cooler than built in)

XD LOL!!!!!!!

Offline

 

#24 2011-01-14 06:37:43

o0-Red-0o
Scratcher
Registered: 2011-01-14
Posts: 6

Re: A Pause Button!

that would be great, it would be really useful

Offline

 

#25 2011-01-18 22:10:19

F8Twist
Scratcher
Registered: 2010-08-31
Posts: 15

Re: A Pause Button!

BYOB has a pause feature... try it out! Just type in BYOB at the top bar where it says search  wink

Offline

 

Board footer